Aankomend adviseur ecologie

Aankomend adviseur ecologie

Habitus

Datum plaatsing: 17 juli 2020

32-40 uur per week Bodegraven

Uiterste reactiedatum: 14 augustus 2020

Omschrijving

Aankomend junior adviseur ecologie

Wie zijn wij?

Habitus is een vooruitstrevend adviesbureau voor natuurwetgeving en biodiversiteit. Wij zijn als organisatie betrokken bij de klant en zorgen door constante ontwikkeling dat we de klanttevredenheid verhogen. Wij zijn enthousiaste experts met passie voor ons vak.

Waar geloven we in?

Wij geloven in langdurige samenwerking met opdrachtgevers, partners en collega’s op een wijze die wederzijds voordeel oplevert. Bij ons bepaal je zelf hoe je je werk organiseert, als je er maar voor zorgt dat je je afspraken nakomt die je maakt met klanten en collega’s. Vrijheid, maar ook verantwoordelijkheid dus. Deze vrijheid is er ook in je werkplek: thuiswerken wordt gestimuleerd en gefaciliteerd. Maar gezellig op het kantoor in Bodegraven werken kan natuurlijk ook.

Vacature aankomend adviseur ecologie

Habitus is op zoek naar een aankomend adviseur ecologie (starter). Omdat je in de nabije toekomst klanten zult gaan adviseren, zijn jouw sterke communicatieve vaardigheden zeer belangrijk. Ook vind je het leuk om rapporten op te stellen en klanten te helpen. Kennis van wetgeving (Wet natuurbescherming) en/of soorten is een pré, maar niet vereist. Passie voor natuur wel. Verder ben je woonachtig in het westen of midden van het land (bij voorkeur Zuid-Holland of Utrecht).

Wat houdt het opleidingstraject in?

Wij bieden je de mogelijkheid om een betaald opleidingstraject van zeven maanden te volgen, waarbij we je opleiden tot junior adviseur ecologie. Wat ga je zoal doen?
Je zal in ieder geval:
• oefenen met het adviseurschap (kleine projecten)
• adviezen geven en rapporten opstellen
• zelfstandig klanten bellen en mailen
• andere projectadviseurs ondersteunen.
Let op: in deze functie gaat het voornamelijk om het verwerven van kennis en adviseursvaardigheden. Dit betekent dat veldwerk uitvoeren van ondergeschikt belang zal zijn, ook in de toekomst. De verhouding zal waarschijnlijk liggen op 75% adviseurstaken/rapportage en circa 25% veldwerk.

Naar wie zijn we op zoek?

We zijn op zoek naar een starter met sterke communicatieve vaardigheden. Iemand die zijn/haar eigen werk goed kan organiseren, maar ook flexibel is in tijden van drukte. Daarnaast vind je het leuk vindt om rapporten op te stellen en klantcontact te hebben. Wij stellen de volgende eisen aan deze functie:
• minimaal hbo-niveau met passende richting (bijv. bos- en natuurbeheer of ecologie);
• in bezit van rijbewijs B en de beschikking over een auto;
• zelfstandige werkhouding en ruimte voor een thuiswerkplek;
• woonachtig in het westen of midden van het land; bij voorkeur Zuid-Holland of Utrecht
• je kan uiterlijk starten met het traject op 5 oktober 2020
• je hebt passie voor ecologie.
Verder zijn we specifiek op zoek naar de volgende vaardigheden:
• zelfontwikkeling: je staat open voor feedback en het opdoen van nieuwe vaardigheden;
• luisteren: brengt eisen en wensen van de klant in beeld;
• proactieve werkhouding: je neemt initiatief en doet verbetervoorstellen
• je hebt de drive om kwaliteit te bieden.

Wat bieden wij jou?

Ben jij de collega die we zoeken? Dan bieden wij jou een kans om een belangrijk onderdeel te worden van Habitus, waarin jouw inbreng het verschil maakt. Je komt te werken in een gezellig team van jonge professionals. We ondersteunen je graag in je ontwikkeling met cursussen en een vaste coach. Ook ontvang je een laptop, telefoon(vergoeding) en benodigdheden voor een goede thuiswerkplek. Het spreekt voor zich dat we je ook voor je inzet passend zullen belonen. Je salaris voor het opleidingstraject bedraagt € 2.166,- bruto per maand op basis van 40 uur. Het opleidingstraject duurt 7 maanden. Na het opleidingstraject én gebleken geschiktheid, volgt een tijdelijke aanstelling voor een jaar. Na het opleidingstraject zal je bij geschiktheid passend beloond worden in de functie van junior projectadviseur ecologie. Een werkweek op basis van 32 tot 40 uur is ook mogelijk. Wij kennen een tijd-voor-tijd-regeling voor overuren waar je gebruik van kunt maken. Voor onderzoek in de avond of nacht ontvang je een toeslag.

Reageren en sollicitatieproces

Als je uiterlijk op 5 oktober 2020 kunt starten, dan kun je je motivatiebrief met cv versturen aan susanne@habitus.nl. Reacties op deze vacature kunnen ingediend worden tot en met vrijdag 14 augustus 2020. Uiterlijk vrijdag 21 augustus kan je een reactie van ons verwachten. Het eerste gesprek is gepland op woensdag 26 augustus 2020. Een tweede gesprek vindt plaats in overleg, bij voorkeur op woensdag 2 september. De gesprekken zullen plaatsvinden in Bodegraven.
De vacature vind je ook via deze link: https://habitus.nl/vacatures

Vragen?

Mocht je nog vragen hebben over deze functie, dan kan je op maandag of woensdag contact opnemen met Susanne Kobus of Nick Kroese. Je kan ons bereiken via 0172-204060 of stuur een email aan susanne@habitus.nl.

Deel deze vacature in jouw netwerk