Boswachter Noordoost-Brabant

Boswachter Noordoost-Brabant

Datum plaatsing: 15 juli 2020

32-40 uur per week Nistelrode

Uiterste reactiedatum: 9 augustus 2020

Omschrijving

Staatsbosbeheer heeft een vacature voor een boswachter in Noordoost-Brabant met specialisatie beheer.

Als boswachter beheer draag je de operationele verantwoordelijkheid voor het beheer van natuurgebieden van Staatsbosbeheer in Groene Woud en Groene Delta (omgeving Den Bosch). Hieronder vallen o.a. Overlaat, Kasteren/Wijbosch, Moergestel en Dommeldal.

Je organiseert het beheer en geeft functioneel leiding aan de beheermedewerkers, die je aanstuurt en coacht. Je werkt daarbij nauw samen met de collega-boswachters met specialisatie ecologie en publiek en wordt aangestuurd en ondersteund door de teamleider.

Je bent verantwoordelijk voor het beheerprogramma en zorgt voor de planning en uitvoering van de beheermaatregelen. Je draagt een financiële medeverantwoordelijkheid voor de sturing op de beschikbare budgetten. Je onderhoudt contacten met externe belanghebbenden en belangenbehartigers. Je signaleert en realiseert (mede) commerciële kansen en maatregelen ter ondersteuning van het totale beheerprogramma.

Je hebt contact met een grote groep pachters die mede het beheer uitvoeren. Je weet hierbij de belangen van Staatsbosbeheer voorop te zetten, zowel in het maken van pachtcontracten als in de uitvoering door deze pachters. Je vraagt offertes aan, ziet toe op de uitvoering en verzorgt de administratie. Je werkt in deze functie voor ca. 80% binnen, maar bent daarnaast ook regelmatig met aannemers buiten.

Functie-eisen

 • Je hebt minimaal een MBO-diploma Bos- en natuurbeheer niveau 4 en ervaring in het vakgebied.
 • Je hebt affiniteit met landbouw, natuurontwikkeling, groene ruimte en organiseren.
 • Je kunt zowel in teamverband als zelfstandig werken.
 • Je hebt ervaring met het aansturen en coachen van teamleden.
 • Je weet de juiste prioriteiten te stellen binnen de beschikbare financiële middelen en inzetbare beheermedewerkers.
 • Je vindt het een uitdaging om visie en beleidslijnen om te zetten in concrete uitvoering en daarbij weet je hoofd- en bijzaken te scheiden.
 • Jouw administratieve en communicatieve vaardigheden zijn goed.

 

Arbeidsvoorwaarden

 • Salarisschaal 8 (Cao Rijk).
 • Salarisindicatie: minimaal € 2.605,10 en maximaal € 3.521,52 bruto per maand bij een volledige 36-urige werkweek; naast salaris ontvang je een IKB-budget (Individueel keuze budget), bestaande uit 16,37% van het maandsalaris (o.a. vakantietoeslag en eindejaarsuitkering).
 • Fulltime functie (36 uur per week)
 • Dienstverband: tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de periode van 1 jaar, met zicht op een verlenging voor onbepaalde tijd; op deze arbeidsovereenkomst is een proeftijd van 1 maand van toepassing.
 • Standplaats: Nistelrode.

 

Solliciteren

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Erik Saaltink, teamleider Noordoost-Brabant (beheer & ecologie), T 06-53412687.

Stuur je sollicitatiebrief met cv vóór 9 augustus 2020 aan vacatures@staatsbosbeheer.nl onder vermelding van vacaturenummer 2019-93 en jouw naam in de onderwerpregel van de e-mail. Zie ook: https://www.staatsbosbeheer.nl/over-staatsbosbeheer/vacatures/vacatures/boswachter-noordoost-brabant

Over Staatsbosbeheer

Staatsbosbeheer zet zich in voor de kwaliteit van de leefomgeving voor mensen, planten en dieren, om die te beleven, beschermen en te benutten. We beheren ruim 273.000 ha natuur in Nederland en betrekken mensen bij natuur die hen raakt. Als grootste terreinbeherende organisatie van Nederland zijn we nauw betrokken bij allerlei zaken die in de belangstelling staan van publiek, ondernemers, politiek en bestuur. Lees meer over Staatsbosbeheer

Brabant-Oost

In Noord-Brabant heeft Staatsbosbeheer een beheerareaal van 30.000 ha; een uitgestrekte regio met zeer uiteenlopende en grensoverschrijdende natuurgebieden. In de 5 grote steden wonen circa 2,5 miljoen Brabantse burgers, die veelvuldig recreëren in deze natuur.

Staatsbosbeheer heeft in Noord-Brabant 2 werkgebieden: Brabant-West en Brabant-Oost. Beide werkgebieden staan onder leiding van een gebiedsmanager. Daarbinnen geeft een teamleider leiding aan 2 sectorale teams: het team beheer en ecologie en het team publiek. Op basis van werkzaamheden, prioriteiten en kwaliteiten worden medewerkers in de terreinen ingezet en worden rollen verdeeld.

Het werkgebied Brabant-Oost bestrijkt het oostelijk deel van de provincie, vanaf de stad Tilburg tot aan de provincie Limburg. Eindhoven en Den Bosch zijn hier de grootste steden. In Brabant-Oost beheert Staatsbosbeheer de volgende gebieden: De Pelen (4.800 ha), Brabantse Kempen (omgeving Eindhoven, 6.300 ha), Groene Woud en Groene Delta (omgeving Den Bosch, 2.750 ha) en Maashorst en Maasheggen (4.100 ha).

Deel deze vacature in jouw netwerk