Coördinator Natuurbeheer, Zeeland en Volkerak

Coördinator Natuurbeheer, Zeeland en Volkerak

Natuurmonumenten

Datum plaatsing: 25 maart 2019

32-40 uur per week Zierikzee

Uiterste reactiedatum: 7 april 2019

Omschrijving

Het werkgebied van de beheereenheid Zeeland en Volkerak behelst behalve natuurgebieden op het land ook intergetijde gebieden. Met name in en op de Oosterschelde heeft Natuurmonumenten ambities om de natuurkwaliteit te behouden en te verbeteren. De eigendommen liggen op Zuid Beveland, Schouwen Duiveland en daarnaast beheren we terreinen in en naast het  Krammer Volkerak. In deze beheereenheid zijn we op zoek naar een Coördinator Natuurbeheer.  Als Coördinator Natuurbeheer ben je samen met een collega Coördinator en  het team verantwoordelijk voor het natuurbeheer, de communicatie daarover en het betrekken van de mensen uit de omgeving bij ons werk in het gebied. Je bent mede het gezicht van Natuurmonumenten in  het gebied en daarmee aanspreekpunt voor bezoekers, omwonenden, pachters en ondernemers. Samen met collega’s van Natuurmonumenten realiseer je de doelstellingen van de beheereenheid door het verrichten van organiserende, besluitvormende en deels inhoudelijke werkzaamheden.

Jouw werk als  Coördinator Natuurbeheer

Verbinden gaat je heel goed af, organiseren is een van je sterke punten en de kwaliteit bewaken is iets wat je al van nature doet. Je bent als Coördinator Natuurbeheer samen met je collega coördinator verantwoordelijk voor de werkverdeling en je maakt zelf onderdeel uit van het team. Het team bestaat uit 11 enthousiaste mensen dat voortvarend werk maakt van de bescherming en beleving van de natuur en tevens midden in de maatschappij staat. Je rapporteert rechtstreeks aan de Gebiedsmanager. Je bent onder andere verantwoordelijk voor de volgende taken:

 • Zorgen voor de uitvoering van natuurbeheer in de beheereenheid binnen de kaders van het activiteitenplan en organiseert mede de communicatie hierover met het team;
 • Organiseren van de werkzaamheden en de uitvoering binnen het team. Budgetbeheer en prioriteiten stellen binnen het activiteitenplan;
 • Input leveren voor het opstellen van plannen. Mogelijke externe financieringsbronnen verkennen;
 • Beoordeling en bewaking van de kwaliteit van het natuurbeheer, je onderneemt actie en/of doet Zorgen voor de uitvoering van de verbeterplannen;
 • Betrekt specialistische kennis van collega’s bij de organisatie en uitvoering van natuurbeheer;
 • Voorbereiding van projecten op beheerteamniveau, begeleiding en realisatie hiervan;
 • Begeleiding en instructie van ( incidenteel )vrijwilligers bij het verrichten van uitvoerende werkzaamheden;
 • Bijdragen aan de realisatie van inkomsten uit onder andere vastgoed.
 • Actief bijhouden van ontwikkelingen binnen het werkgebied, deze kennis delen met collega’s en input leveren voor toepassingen in beleid en suggesties voor praktische toepassingen in het eigen werkgebied. Hierbij is ook de organisatie van lobby aan de orde om onze doelen bij lokale bestuurders onder de aandacht te brengen. Deelname aan externe overleg structuren vormen onderdeel van de functie.

Wat jij meeneemt

Je hebt een zakelijke instelling en bent van nature omgevingsbewust en klantgericht. Je werkt graag samen, houdt overzicht, beschikt over rekenkundig inzicht en je kunt prima plannen en organiseren. Verder heb je:

 • Je hebt een HBO werk- en denkniveau aangevuld met een relevante opleiding gericht op natuurbeheer. Bij voorkeur heb je aantoonbare ervaring met natuurbeheer en het begeleiden en uitvoeren van projecten
 • Je bent resultaatgericht, zakelijk, pro-actief, je communiceert duidelijk en hebt een hands-on-mentaliteit;
 • Je hebt affiniteit met automatisering, financiële processen en communicatie
 • Je initieert graag veranderingen, terwijl je de focus weet aan te brengen in een samengesteld team;
 • Woonachtig in Zeeland, West-Brabant of de Zuid-Hollandse eilanden of je bent van plan om dit op korte termijn te gaan doen.

Natuurmonumenten biedt

Werken bij Natuurmonumenten betekent dat je onderdeel bent van een bevlogen team en een bijdrage mag leveren aan het behoud en de ontwikkeling van de mooiste natuurgebieden in Nederland. Natuurmonumenten bied:

 • Een afwisselende baan in een prachtige werkomgeving.
 • 80% dienstverband (Natuurmonumenten kent een 37-urige werkweek)
 • Een functie die gewaardeerd is in functieschaal 6. Afhankelijk van opleiding en werkervaring vindt inschaling plaats. Minimaal € 2496,- en maximaal € 3626,-bruto per maand bij een fulltime dienstverband;
 • In eerste instantie een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar. Bij wederzijdse tevredenheid kan dit aansluitend worden verlengd

Werken bij Natuurmonumenten

Natuurmonumenten is trots en deskundig beheerder van natuurgebieden, waardevolle landschappen en cultureel erfgoed. Natuurmonumenten verrijkt Nederland met bestaande en nieuwe natuurgebieden. Overal in het land. Voor iedereen. Natuurmonumenten stelt natuur en cultuurhistorie veilig door gebieden en gebouwen aan te kopen, te beheren en toegankelijk te maken. Dat doen ze al sinds 1905 met steun van vrienden, bijna 8.000 vrijwilligers, meer dan 700.000 leden en donateurs en bedrijven. Meer informatie is te vinden op de website: www.natuurmonumenten.nl.

Meer informatie en sollicitatie

Ben jij de verbindende Coördinator Natuurbeheer die we zoeken? Stuur dan uiterlijk 7 april  2019 je sollicitatiebrief inclusief cv (als pdf of Word-document) naar Gert de Groot, Gebiedsmanager Zeeland en Volkerak, via onderstaande link.

Solliciteer direct via de website van Natuurmonumenten.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Gert de Groot op telefoonnummer 06-54295277. De eerste ronde gesprekken staat gepland op 23 april 2019.

Natuurmonumenten stelt het hebben van een VOG verplicht.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

 

Deel deze vacature in jouw netwerk