Ecoloog, diverse regio’s

Ecoloog, diverse regio’s

Datum plaatsing: 03 juni 2019

32-40 uur per week Diverse regio's

Uiterste reactiedatum: 25 juni 2019

Omschrijving

In het kort

Als Ecoloog verzorg je de monitoring en de analyse van ontwikkelingen in onze gebieden. Samen met de Coördinatoren Natuurbeheer zoek je naar optimalisatie van het beheer en adviseer je over beheermaatregelen. Je stuurt vrijwilligers aan en denkt mee in gebiedsprocessen om samen met partners, zoals gemeenten en waterschappen, de natuur in de betreffende regio te versterken.


Jouw werk als Ecoloog

Als Ecoloog in de beheereenheid werk je nauw samen met de Coördinatoren Natuurbeheer en andere collega’s. Je bent aanspreekpunt en vraagbaak voor inhoudelijke vragen over ecologie binnen de beheereenheid. Je vervult een rol als intermediair, sparringpartner en kwaliteitsbewaker tussen de beheereenheid, andere beheereenheden en landelijke afdelingen binnen Natuurmonumenten. Je biedt inhoudelijke ondersteuning binnen het specialisme ecologie door te adviseren over de uitvoering van werkzaamheden die leiden tot de afgesproken resultaten. Dat doe je doordat je:

 • De bijdrage organiseert vanuit het specialisme ecologie en bijdraagt aan de doelstellingen van de beheereenheid, binnen de kaders van het jaarplan en activiteitenplan;
 • werkzaamheden rond de beheercyclus organiseert en uitvoert, zoals monitoring, analyse van gegevens, natuurvisies en kwaliteitstoetsen, maatregelplannen etc.
 • de gebiedsmanager en collega’s adviseert over ecologische vraagstukken in het beheer, in de communicatie en natuurbeleving of zelf inhoudelijke inbreng levert in (beleids-)processen betreffende de natuurgebieden;
 • input levert voor landelijk beleid. Je bent sparringpartner voor collega’s uit de landelijke afdelingen en werkt samen met de Ecoloog van de afdeling Natuur en Landschap;
 • contacten onderhoudt met externe organisaties als gemeenten, waterschap, provincie en natuurwerkgroepen, over ecologie, biodiversiteit, Natura 2000, PAS, etc.


Wat jij meeneemt

Je bent een gepassioneerde ecoloog en hebt een goede kennis van (eco)hydrologie, landschapsprocessen en flora en fauna. Je bent iemand die het overzicht behoudt en prioriteiten kan stellen en overtuigingskracht heeft. Plannen en organiseren kun je uitstekend. Je bent flexibel, organisatiesensitief en werkt graag samen met collega’s en vrijwilligers. Je bent een echte teamspeler. Verder heb je:

 • HBO werk- en denkniveau, bijv. opleiding bos- en natuurbeheer;
 • kennis van het praktische beheer van duinen, graslanden, dijken
 • ervaring met Excel, CMSi en (Q)Gis;
 • schrijverskwaliteiten;
 • rijbewijs B.


Wat wij bieden

Werken bij Natuurmonumenten betekent dat je onderdeel bent van een bevlogen team en een bijdrage mag leveren aan het behoud en de ontwikkeling van de mooiste natuurgebieden in Nederland. Wij bieden:

 • Een uitdagende en afwisselende baan in een prachtige werkomgeving;
 • 80% dienstverband (Natuurmonumenten kent een 37-urige werkweek);
 • Een functie die gewaardeerd is in functieschaal 7. Afhankelijk van opleiding en werkervaring minimaal € 2.786,- en maximaal € 4.211,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband;
 • Het betreft een tijdelijke functie tot 1 juni 2020.


Werken bij Natuurmonumenten

Natuurmonumenten is trots en deskundig beheerder van natuurgebieden, waardevolle landschappen en cultureel erfgoed. We verrijken Nederland met bestaande en nieuwe natuurgebieden. Overal in het land. Voor iedereen. We stellen natuur en cultuurhistorie veilig door gebieden en gebouwen aan te kopen, te beheren en toegankelijk te maken. Dat doen we al sinds 1905 met steun van vrienden, bijna 8.000 vrijwilligers, meer dan 700.000 leden en donateurs en bedrijven. Meer informatie is te vinden op onze website: www.natuurmonumenten.nl.


Meer informatie en sollicitatie

Ben jij de gepassioneerde Ecoloog die we zoeken? Natuurmonumenten is op zoek naar ecologen voor diverse regio’s:

Ecoloog: Werkgebied Zeeland en Krammer Volkerak
Ben jij de Ecoloog die we zoeken in Zeekland en Krammer Volkerak?
Stuur dan uiterlijk 16 juni 2019 je sollicitatiebrief inclusief CV (beide als word of pdf-document) naar Gert de Groot, Gebiedsmanager Zeeland Volkerak. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Gert de Groot op telefoonnummer 06-54295277
De eerste ronde gesprekken staat gepland op vrijdag 21 juni 2019 te Kwadendamme.

Ecoloog: Werkgebied Zuid-Limburg
Ben jij de Ecoloog die we zoeken in Zuid-Limburg?
Stuur dan uiterlijk 20 juni 2019 je sollicitatiebrief inclusief CV (beide als word of pdf-document) naar Cindy Burger, Gebiedsmanager Zuid-Limburg.  Voor meer informatie kun je contact opnemen met Cindy Burger op telefoonnummer (06) 55 825 194 of Gaby Bollen Ecoloog Natuur en Landschap op telefoonnummer (06) 10 081 802.
De eerste ronde gesprekken staat gepland op maandag 1 juli 2019 te Heerlen.
De tweede ronde gesprekken staat gepland op woensdag 10 juli 2019 te Heerlen.

Ecoloog: Werkgebied Noord-Holland Midden
Ben jij de Ecoloog die we zoeken in Noord-Holland Midden?
Stuur dan uiterlijk 25 juni 2019 je sollicitatiebrief inclusief CV (beide als word of pdf-document) naar Aan Pander, Gebiedsmanager Noord-Holland Midden. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Miriam ten Haaf, Coördinator Natuurbeheer op telefoonnummer 06 30351158.
De eerste ronde gesprekken staat gepland op dinsdag 2 juli 2019 te Wormerveer.
De tweede ronde is gepland op woensdag 10 juli 2019 te Wormerveer.

Natuurmonumenten stelt het hebben van een VOG verplicht.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs

Deel deze vacature in jouw netwerk