Junior-onderzoeker Invasie-ecologie

Junior-onderzoeker Invasie-ecologie

Stichting Bargerveen

Datum plaatsing: 09 januari 2019

32-40 uur per week Nijmegen

Uiterste reactiedatum: 15 februari 2019

Omschrijving

Stichting Bargerveen voert projecten uit op het gebied van beheer van uitheemse plant- en diersoorten. Het betreft onderzoek naar de sturende processen achter biologische invasies en vertaling van deze kennis naar het beheersbaar maken van uitheemse plaagsoorten.

Ter versterking van het team zoeken ze een ambitieuze junior-onderzoeker voor de uitvoering van deze projecten, met name bij veldonderzoek, laboratoriumanalyses en rapporteren van onderzoeksresultaten.

Functieomschrijving

Bij Stichting Bargerveen lopen verschillende projecten op het gebied van beheer van uitheemse plant- en diersoorten. Het betreft onderzoek naar de sturende processen achter biologische invasies en vertaling van deze kennis naar het beheersbaar maken van uitheemse plaagsoorten. De junior-onderzoeker zal vooral een rol gaan spelen in de uitvoering van deze projecten. Het betreft het uitvoeren van veldonderzoek, laboratoriumanalyses en rapporteren van onderzoeksresultaten. Op termijn zal de zelfstandigheid in projecten toenemen, ontstaat ruimte tot het ontwikkelen van een eigen professioneel netwerk en worden eigen projecten geïnitieerd. Op termijn van meerdere jaren zal het onderzoek kunnen resulteren in een proefschrift.

Functie-eisen

Stichting Bargerveen is op zoek naar iemand met een academische opleiding in de toegepaste ecologie, met een goede basiskennis van bodem- en waterchemie. Hij/zij heeft een aantoonbare affiniteit met natuur en natuurbeheer in Nederland. Daarnaast heeft de kandidaat ervaring met veldwerk en een goede kennis van soorten en ecosystemen. Kennis van invasieve soorten is een pré. De kandidaat heeft bij voorkeur de ambitie om zich
wetenschappelijk te ontwikkelen via de afronding van een PHD-traject. Goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden en een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal zijn vereist. Een rijbewijs is vereist.

Dienstverband

Het betreft een tijdelijk dienstverband van 1 jaar voor 32 uur/week, met de intentie tot verlenging bij goed functioneren. Het brutosalaris bedraagt tussen €2247 en €3194 exclusief vakantiegeld, bij een dienstverband van 32 uur/week. De standplaats is Nijmegen.

Informatie

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Dr. H. van Kleef (H.vankleef@science.ru.nl, tel. +31 (0) 642092383). Informatie over Stichting Bargerveen is beschikbaar op www.stichting-barverveen.nl.

Sollicitatie

Stuur je sollicitatie en CV voor 15-02-2019 naar m.derksen@science.ru.nl. De eerste gesprekken zullen plaatsvinden in maart 2019.

Deel deze vacature in jouw netwerk