Leerling Boswachter Natuurbeheer (BBL)

Leerling Boswachter Natuurbeheer (BBL)

Natuurmonumenten

Datum plaatsing: 13 mei 2019

32-40 uur per week Diverse regio's (Noordenveld, Achterhoek en Zuid-Limburg)

Uiterste reactiedatum: 26 mei 2019

Omschrijving

Per 1 september 2019 heeft Natuurmonumenten 3 leerlingplaatsen beschikbaar voor de Beroepsbegeleidende leerweg (BBL) bos- en natuurbeheer in samenwerking met MBO Helicon. In dit traject biedt Natuurmonumenten leerlingen vanuit verschillende achtergronden de kans om praktijkervaring op te doen als Boswachter Natuurbeheer. Ben jij een doener met een groen hart, sta je graag met je voeten in de klei en wil je ervaring opdoen met de begeleiding van aannemers en groepen vrijwilligers? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Jouw werk als leerling Boswachter Natuurbeheer

Als leerling Boswachter Natuurbeheer biedt je ondersteuning aan een specifiek deel van het werkgebied door het verrichten van uitvoerende werkzaamheden. Je organiseert en voert werkzaamheden uit, die aansluiten bij de plannen van de beheereenheid. Je werkt samen met collega’s en vrijwilligers en wordt begeleid door de Coördinator Natuurbeheer.

Jouw taken:

 • Je voert praktische natuurbeheerwerkzaamheden uit volgens het vastgestelde activiteitenplan;
 • Je fungeert als oren en ogen in het veld, signaleert benodigde actie en neemt actie;
 • Je werkt nauw samen met collega’s en vrijwilligers om elkaar te informeren, af te stemmen, te adviseren en rapporteren;
 • Je houdt actief ontwikkelingen binnen het werkgebied bij, deelt deze kennis met collega’s en doet suggesties voor praktische toepassingen in het eigen werkgebied.

 

Wat jij meeneemt

Lichamelijke inspanning in je werk onder verschillende weersomstandigheden is voor jou geen enkel probleem. Je bent omgevingsbewust, hebt een open houding en combineert dit met een goed overzicht. Samenwerken doe je met plezier en flexibel en klantgericht ben je van nature.

 • Je gaat de MBO opleiding Bos en Natuurbeheer niveau 4 volgen aan Helicon in Velp;
 • Interesse voor natuurbeheer, ervaring is een pré;
 • Rijbewijs B (en bij voorkeur BE).

 

Wat Natuurmonumenten biedt:

Werken bij Natuurmonumenten betekent dat je onderdeel bent van een bevlogen team en een bijdrage mag leveren aan het behoud en de ontwikkeling van de mooiste natuurgebieden in Nederland. Natuurmonumenten biedt:

 • Een afwisselende opleidingsplaats in een prachtige werkomgeving;
 • 80% dienstverband (Natuurmonumenten heeft een 37-urige werkweek), 4 dagen werken. Op de vrijdagen ga je naar Helicon in Velp voor theoretisch onderwijs;
 • Een betaalde leerlingplaats bij Natuurmonumenten wordt berekend aan de hand van het wettelijk minimum loon plus 20%. Afhankelijk van je leeftijd is dit minimaal € 581,70 en maximaal € 1938,96 bruto per maand bij een fulltime dienstverband omgerekend naar 80%.
 • Een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar. De mogelijkheid bestaat om deze tijdelijke aanstelling met 1 jaar te verlengen in een andere beheereenheid van Natuurmonumenten.

 

Werken bij Natuurmonumenten

Natuurmonumenten is trots en deskundig beheerder van natuurgebieden, waardevolle landschappen en cultureel erfgoed. We verrijken Nederland met bestaande en nieuwe natuurgebieden. Overal in het land. Voor iedereen. We stellen natuur en cultuurhistorie veilig door gebieden en gebouwen aan te kopen, te beheren en toegankelijk te maken. Dat doen we al sinds 1905 met steun van vrienden, bijna 8.000 vrijwilligers, meer dan 700.000 leden en donateurs en bedrijven. Meer informatie is te vinden op onze website: www.natuurmonumenten.nl.

Meer informatie en sollicitatie

Ben jij de Leerling Boswachter Natuurbeheer die Natuurmonumenten zoekt? Stuur dan uiterlijk tot 26 mei 2019 je sollicitatiebrief inclusief cv (als pdf of Word-document) naar de betreffende contactpersoon. Per regio is er een contactpersoon aangewezen. Kijk voor meer informatie op de site: www.natuurmonumenten.nl/vacatures

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Deel deze vacature in jouw netwerk