Regiohoofd Eilanden

Regiohoofd Eilanden

Zuid-Hollands Landschap

Datum plaatsing: 18 oktober 2019

32-40 uur per week Delft

Uiterste reactiedatum: 21 november 2019

Omschrijving

Stichting Het Zuid-Hollands Landschap is op zoek naar een gemotiveerde en deskundige collega die samen met zijn regioteam zorgt voor het beheer van de diverse natuurgebieden en opstallen van het Zuid-Hollands Landschap in de regio Eilanden.

Over Het Zuid-Hollands Landschap:

Duinen, bossen, boerderijen, boomgaarden, weilanden, waterjungles, molens en monumenten. Sinds 1934 zorgen wij voor de groene schatten in de drukste provincie van ons land. Wij vinden het belangrijk dat iedereen in Zuid-Holland van een afwisselend landschap kan genieten. Stap voor stap werken we aan meer natuur. Dat is hard nodig, want in Zuid-Holland is slechts 6% beschermde natuur. Met de steun van 50.000 beschermers en
hun gezinnen en veel vrijwilligers werken we er hard aan om het groen tussen het grijs te laten groeien van 6 naar 10%. Samen maken we Zuid-Holland nog mooier. Het Zuid-Hollands Landschap is gevestigd in Delft, heeft ca. 50 medewerkers en drie regio’s.

Over de regio:

Regioteam Eilanden staat voor het behoud, beheer en de ontwikkeling van natuurgebieden en cultuurlandschappen op de Zuid Hollandse Eilanden. Dat betekent onder andere dat we ons op het eiland IJsselmonde dagelijks bezig houden met beheer van rietlanden, grienden, vloedvlaktes en een kasteelgaarde. Een ander bekend natuurgebied is Natuureiland Sophiapolder in Hendrik Ido Ambacht. Op Voorne Putten beheren we polderterreinen, forten maar ook de Duinen van Oostvoorne en Landgoed Mildenburg. En op het eiland Goeree-Overflakkee beheren we unieke duinen van de Westduinen, maar ook delen van het bijzondere landschap van schurvelingen en hoagten.

Over de functie:

Als Regiohoofd geef je leiding aan het team van boswachters, zowel uitvoerend als toezichthoudend, de regiobeheerder en een flexibele schil van verschillende medewerkers. Je toetst, herijkt en implementeert een regionale visie en strategie op basis van het nieuwe, meerjarenbeleidsplan. Je bent en voelt je verantwoordelijk voor het langjarig beheer van terreinen en opstallen in de regio. Bovendien geef je met je regio, op die plaatsen waar dat
kan, ruim baan aan de recreatieve beleving van onze terreinen. Je bent de spil in de externe contacten in de regio, begrijpt wat publieksparticipatie en lokaal omgevingsmanagement betekenen en beheert en onderhoudt het regionale politieke en bestuurlijke netwerk. Je ziet kansen en ontwikkelt initiatieven om het ZHL-beleid sterker uit te voeren en nieuwe verdienmodellen om fondsen te werven. Je bent je bewust van wie we zijn en waarvoor we staan en hoe we dat samen met en voor onze omgeving kunnen doen. Je werkt samen in een team met de twee andere regiohoofden en een coördinator staf en onder de verantwoordelijkheid van de directeur-bestuurder. Het afdelingsplan van deze afdeling is in beweging en de komende tijd wordt gebruikt om dit met betrokkenen verder uit te werken. Ook werk je nauw samen met de afdelingen Marketing, Communicatie en
Fondsenwerving en Financiën en Bedrijfsvoering. Je standplaats is het regiokantoor in Oostvoorne.

Wat vragen wij:

 Je hebt ruime ervaring (4-6 jaar) op het gebied van management, leidinggeven en projectleiderschap.
 Je hebt HBO- werk en denkniveau, bij voorkeur met een relevante opleiding op het gebied van Bos- en Natuurbeheer of vergelijkbaar.
 Je hebt passie voor de natuur.
 Je bent besluitvaardig, resultaat- en markt gericht, stressbestendig, kunt goed plannen, organiseren en onderhandelen.
 Je bent een teamspeler met oog voor de grote lijnen en waar nodig de details.
 Je bent flexibel inzetbaar en ook bereid om incidenteel in de avonden en/of weekenden te werken.

Wat bieden wij:

 Een aanstelling voor 1 jaar fulltime (37 uur) met uitzicht op een vast dienstverband.
 De functie is ingeschaald in schaal 8 conform de CAO Bos en Natuur, ondernemingsdeel De Landschappen.

Jouw sollicitatie en CV kun je in pdf-vorm uiterlijk 21 november 2019 sturen aan Het Zuid- Hollands Landschap t.a.v. Nelleke van Bergen, stafmedewerker HRM, n.vanbergen@zhl.nl. Directeur Michiel Houtzagers kan je vragen over de inhoud van de functie beantwoorden en
is bereikbaar via telefoonnr. 010 272 22 22. Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Deel deze vacature in jouw netwerk