Senior projectleider ecologie

Senior projectleider ecologie

Datum plaatsing: 21 juli 2020

32-40 uur per week Amsterdam, Assen, Deventer, Eindhoven, Rotterdam, Utrecht Ecologie

Uiterste reactiedatum: 4 september 2020

Omschrijving

Wil jij je inzetten voor een duurzame leefomgeving? En zou jij je helemaal op je gemak voelen in een hecht team van ruim 30 ecologen?
Reageer dan en kom als senior projectleider dat team versterken met jouw kennis en expertise. Je standplaats bepalen we in goed overleg bepaald.

Je rol

Met een groep van ruim 30 ecologen en al meer dan 20 jaar ecologische ervaring is Tauw één van de grootste Nederlandse adviesbureaus op het gebied van natuur.

Als senior projectleider sta je aan het roer van grote ecologische projecten – specialistische én integrale – die vaak een ruimtelijke component bevatten. Deze voeren we voornamelijk uit voor de overheden en diverse bedrijven. Tijdens de projecten stuur je je team met passie aan, wat inhoudt dat je:

 • Projectteams samenstelt. Hiervoor overleg je met teammanagers en afdelingsmanagers over de beschikbaarheid van projectmedewerkers, ingenieurs, adviseurs en deelprojectleiders.
 • Zorgt dat de juiste persoon op de juiste plek wordt ingezet en talenten maximaal benut worden.
 • De klant (en andere belanghebbenden) van start-up tot afronding op de hoogte houdt van ontwikkelingen.
 • Eindverantwoordelijk bent voor de offertes, de projectfinanciën en de facturering. Je stemt indien nodig af met projectcontrollers en/of projectdirecteur.
 • Binnen projecten rekening houdt met factoren als geld, tijd, kwaliteit, risico’s en kansen en communicatie (informatie, organisatie, etc.).
 • Een overzicht hebt en houdt van de lopende projecten.

Daarnaast bewaak je de werkvoorraad door nieuwe opdrachten bij bestaande en nieuwe klanten te werven. Ook coach en begeleid je onze minder ervaren collega’s (junioren en medioren).

Je standplaats (Amsterdam, Assen, Deventer, Eindhoven, Rotterdam of Utrecht) bepalen we in goed overleg. Ondanks dat je een standplaats hebt, werk je regelmatig ‘buiten de deur’ (op projectlocaties en met collega’s op andere Tauw vestigingen).

Je profiel

Om deze functie goed uit te kunnen voeren vragen we wo werk- en denkniveau, een relevant netwerk (overheid en bedrijfsleven) en minimaal 10 jaar ervaring als projectleider van complexe ecologische projecten. Uiteraard heb je passie voor ecologie en zorg je dat jouw kennis van het vakgebied te allen tijde up to date is.

We zijn op zoek naar een natuurlijk leider. Met jouw enthousiasme, opgewekte persoonlijkheid ben je een inspiratie voor je team en geef je invulling aan het principe ‘leading by example’. Verder herken je jezelf in de volgende kenmerken:

 • Een echte teamspeler met aandacht voor zowel de klant als voor collega’s
 • Heeft ervaring en affiniteit met het werven van nieuwe projecten (marktbewerking)
 • Beschikt over een groot en breed netwerk (overheden en bedrijven)
 • Heeft een groot verantwoordelijkheidsgevoel
 • Is communicatief sterk (mondeling en schriftelijk)

 

Wat Tauw jou biedt

Je werkt in een inspirerende en dynamische omgeving, waarbij je omringd wordt door collega’s die vanuit hun intrinsieke motivatie werken aan een duurzame en toekomstbestendige leefomgeving.

Naast een uitdagende functie met veel doorgroeimogelijkheden bieden we uitstekende arbeidsvoorwaarden en leuke extra’s:

 • Marktconform salaris op basis van jouw werkervaring en opleidingsniveau
 • 32 vakantiedagen en de mogelijkheid tot het aankopen van extra verlof
 • Mogelijkheid om te participeren in Tauw door het kopen van certificaten van aandelen (bij vast dienstverband)
 • Flexibiliteit met betrekking tot het indelen van je eigen uren
 • De mogelijkheid om deels vanuit huis te werken
 • Mogelijkheid om deel te nemen aan het innovatieprogramma binnen Tauw
 • De coaching, begeleiding en opleidingen die jij nodig hebt om te blijven groeien en ontwikkelen (onder andere via onze eigen Tauw University). Graag onderzoeken we samen met jou hoe we jouw talenten optimaal kunnen inzetten.

Meer informatie over deze vacature?: https://www.werkenbijtauw.nl/vacatures/senior-projectleider-ecologie/

Onze ‘professional playgound’

Advies- en ingenieursbureau Tauw biedt je de ruimte als professional om vanuit je persoonlijke passie slimme oplossingen te bedenken voor een schone, veilige en duurzame leefomgeving. In een deskundige en doordachte beïnvloeding van de leefomgeving, zit het wezenskenmerk van ons unieke advies- en ingenieursbureau. Tauw verbindt ruimtelijke ontwikkeling onlosmakelijk met de zorg voor een goed leefklimaat. Daarom streeft Tauw in al zijn adviezen naar duurzaamheid: ‘sustainable solutions for a better environment’.

De Business Unit Meten, Inspectie & Advies (MIA) bestaat uit circa 240 mensen die werken voor overheden en het bedrijfsleven op het gebied van meten, inspectie en advies voor de vakgebieden (water)bodem, ecologie, asbest en veiligheid.

Deel deze vacature in jouw netwerk