Terreinmedewerker beheerteam met specialisatie ‘begeleiding groene vrijwilligers’

Terreinmedewerker beheerteam met specialisatie ‘begeleiding groene vrijwilligers’

Utrechts Landschap

Datum plaatsing: 24 oktober 2018

32-40 uur per week Park Vliegbasis Soesterberg

Uiterste reactiedatum: 16 november 2018

Omschrijving

De beheereenheid Noord van Utrechts Landschap beslaat het noordelijke deel (zo’n 2000 hectare) van de provincie Utrecht en bestaat uit bossen, graslanden, akkers, heideterreinen, en landgoederen. De gebieden worden beheerd door een team dat bestaat uit een assistent-boswachter, een BOA en twee terreinbeheermedewerkers. Zij worden aangestuurd door de boswachter die als manager aan het hoofd van het team staat.

Het team wordt actief ondersteund door 8 vrijwilligersteams (5 à 8 personen) die allerhande werkzaamheden in de natuur uitvoeren. Utrechts Landschap wil de begeleiding van groene vrijwilligers intensiveren en professionaliseren. Een meewerkend voorman/vrouw die de aansturing van de teams op zich neemt moet de kwaliteit van het te leveren werk optimaliseren.

Dit ga je doen

Jij wordt het vaste aanspreekpunt voor de groene vrijwilligers in beheereenheid Noord. Je maakt samen met de boswachter de planning aan de hand van de bestaande beheerplannen. Naast de praktische dagelijkse aansturing zorg je ook voor de nodige kennisoverdracht. Het hoe en waarom van het beheer leg je gemakkelijk uit. Je zorgt ervoor dat het gereedschap in goede staat is, dat er veilig gewerkt wordt en coördineert de opleidingen voor de vrijwilligers. Je voert evaluatiegesprekken en zorgt voor de goede werksfeer binnen de groepen. Je start nieuwe groepen op in overleg met de boswachter en in samenwerking met afdeling Publiek en Relatie. Je werkt zo veel mogelijk mee en zorgt daardoor voor continuïteit van kwaliteit en efficiëntie. Je verzorgt de administratie aangaande cursussen, bijeenkomsten, bijscholing, in- en uitschrijvingen van vrijwilligers enz.

Wie ben jij?

•  Je hebt een afgeronde MBO-opleiding bos- en natuurbeheer (niveau 4).

•  Je hebt affiniteit met en kennis van flora, fauna en bos- en natuurbeheer en de hoofdlijnen van de bijbehorende wet- en regelgeving.

•  Daarnaast heb je jezelf via studie of werkervaring bekwaamd in de omgang met (groepen) vrijwilligers.

•  Je beschikt over een ruime mate van relevante werkervaring en weet wat het goede moment is voor welke beheermaatregel.

•  Je bent een stevige, maar vriendelijke persoon; enthousiast, dienstbaar, oplossingsgericht en zelfstandig, met goede communicatieve vaardigheden en een efficiënte, pragmatische inslag.

•  Je hebt technisch inzicht en bent handig met diverse gereedschappen.

•  Je kunt prima planmatig en professioneel zelfstandig werken, maar vindt het ook leuk om samen met anderen een klus te klaren.

•  Je bent stressbestendig, flexibel en in staat om goed overzicht te houden.

•  Je denkt mee en staat open voor feedback; je vindt het leuk om je kennis te delen met het publiek.

•  Je vindt het belangrijk om jezelf te blijven ontwikkelen en op de hoogte te blijven in je vakgebied.

•  Je wilt onderdeel zijn van een natuurbeschermingsorganisatie.

•  Je bent in het bezit van een rijbewijs BE.

•  Je bent bij voorkeur woonachtig in de provincie Utrecht.

Wat biedt Utrechts Landschap jou?

•  Een afwisselende, uitdagende functie, met ruimte voor initiatief in een mooi team.

•  Een aanstelling voor één jaar, die bij goed functioneren kan worden verlengd.

•  Een omvangrijk werkgebied vol bijzondere natuur en erfgoed in een prachtig landschap.

•  50 betrokken collega’s en 600 vrijwilligers op kantoor en ‘in het veld’.

•  Een bijzondere werkplek in een voormalige F15-shelter op Park Vliegbasis Soesterberg.

•  Inschaling op basis van kennis en ervaring in schaal 4 volgens de Raam‐cao Bos en Natuur deel Landschappen (tussen 2.363,12 euro en 3.092,50 euro per maand bij een 37-urige werkweek).

•  Deelname aan het pensioenfonds.

Heb je belangstelling?

Dan ontvangen wij graag je motivatiebrief met CV vóór 16 november 2018. Deze kun je sturen naar Karin Tonen, P&O adviseur: k.tonen@utrechtslandschap.nl. Onder vermelding van ‘vacature terreinmedewerker beheerteam met specialisatie begeleiding groene vrijwilligers’.

Voor meer informatie over de functie kun je op maandag, dinsdag of donderdag tijdens kantooruren contact opnemen met Martijn Bergen (boswachter beheereenheid Noord), telefoon 06-51766159.

Op 22 en 28 november 2018 vinden de sollicitatiegesprekken plaats.

Over Utrechts Landschap

Utrechts Landschap is dé beschermer van natuur en cultuur in provincie Utrecht. Onze natuur en cultuur is letterlijk dicht bij Utrechters. We zijn in 1927 opgericht en vierden in 2017 ons negentigjarig bestaan. Ons hoofdkantoor is gevestigd op Landgoed Oostbroek in De Bilt, tegen de gemeentegrens van Utrecht aan.

We kopen natuurgebieden aan, ontwikkelen ze als het nodig is, maar vooral: we beheren natuur voor de eeuwigheid. Die prachtige natuurgebieden zijn vrijwel allemaal vrij toegankelijk voor alle inwoners van onze provincie (en daarbuiten). Daarnaast hebben we belangrijk monumentaal erfgoed onder onze hoede. Meerdere landgoederen met opstallen, 23 werkende molens, divers militair erfgoed en het middeleeuwse kasteel Loenersloot.

Bij Utrechts Landschap werken zo’n 50 professionals. Zonder onbescheiden te willen zijn: we doen
echt heel veel. Dat kan alleen mede dankzij de onbetaalbare inzet van maar liefst 600 vrijwilligers. En natuurlijk dankzij 26.000 inwoners van Utrecht die ons jaarlijks steunen door Beschermer te zijn of
door een schenking te doen. Tientallen bedrijfsvrienden maken ons dagelijks werk en speciale projecten mogelijk.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Deel deze vacature in jouw netwerk