Hi, ik ben Jeroen. Stel gerust je vraag via een mail of bel mij op 06-16125132

Hi, ik ben Harmen. Stel gerust je vraag via een mail of bel mij op 06-16012663

Hi, ik ben Charlotte. Stel gerust je vraag via een mail of bel mij op 06-20338832

Hi, ik ben Chava. Stel gerust je vraag via een mail of bel mij op 06-16134099

Schakel ons in

Ervaringen van het opleidingstraject

18 mei 2022

Ervaringen van het opleidingstraject

Aan het woord: vier nieuwe medewerkers over het opleidingstraject van Teia. Hoe is het om de cursussen en praktijkrondes te volgen?

 

Hoge verwachtingen

Door het sollicitatieproces had ik vanaf het begin af aan al hoge verwachtingen van Teia. Deze verwachtingen zijn ze ook nagekomen met de theorie en praktijkcursussen van hoog niveau. De cursussen van externe partijen vormen een goede toevoeging, zo kom je goed beslagen ten ijs. De korte lijntjes met de projectleiders maken de omgang erg fijn, ze enthousiasmeren je over het werk en gaan serieus met je vragen om.

In een korte tijd veel geleerd

Omdat ik pas laat instroomde ben ik zonder verwachtingen het opleidingstraject ingegaan. Ik kon daardoor niet alle cursussen meer volgen en moest er een paar terugkijken. Dit was geen probleem omdat alles online staat. Gelukkig kon ik wel de praktijkcursussen bijwonen, deze waren heel leuk en leerzaam. Daarbij merkte ik dat ik in een korte tijd al heel veel heb geleerd. Ik ben tevreden over het opleidingstraject en ik denk dat het allemaal goed gaat komen straks!

Mooie aanvulling

Het gehele opleidingstraject vind ik heel erg interessant! Het is vooral een mooie aanvulling op mijn master studie biologie, omdat dit daar nauwelijks aan bod kwam. Ik heb heel veel geleerd over alles wat te maken heeft met ecologisch onderzoek. De mensen die de cursussen gaven zijn ook erg enthousiast en brachten veel kennis en ervaring mee. Ook vind ik de algehele sfeer bij Teia erg ontspannen en informeel wat ik ook erg prettig vind! De praktijkrondes tot nu toe zijn leuk en heel leerzaam én het is leuk om ook elkaar eens in het echt te zien tijdens zulke praktijkrondes.

Fijne sfeer en niet hiërarchisch

Ik had gehoord dat het opleidingstraject bij Teia heel omvangrijk is. De online cursussen zijn heel informatief, je leert veel over verschillende soorten, over de ecologie en krijgt te horen hoe ecologisch onderzoek in elkaar steekt. Het is handig dat je meer leert over bepaalde apps en weet hoe het met opdrachtgevers in zijn werk gaat. Tijdens de praktijkavonden leer je nog meer. Door een paar keer mee te lopen ga je een stuk zekerder het veld in. Je wordt niet losgelaten zonder enige achtergrond en dat geeft een goed gevoel. Het is leuk om de verschillende geluiden te horen en dat je een beetje gaat puzzelen om erachter te komen welke soort je nou bent tegengekomen. De sfeer binnen Teia bevalt me ook goed, de mensen zijn aardig en het totaal niet hiërarchisch.