Hi, ik ben Jeroen. Stel gerust je vraag via een mail of bel mij op 06-16125132

Hi, ik ben Harmen. Stel gerust je vraag via een mail of bel mij op 06-16012663

Hi, ik ben Charlotte. Stel gerust je vraag via een mail of bel mij op 06-20338832

Hi, ik ben Chava. Stel gerust je vraag via een mail of bel mij op 06-16134099

Schakel ons in

Ervaringen eerste seizoen bij Teia

Medewerkers aan het woord - Teia.nl

"Ik raad het iedereen aan om bij Teia te werken!”

10 augustus 2022

Ervaringen eerste seizoen bij Teia

Het voorjaarsseizoen is voorbij en we kijken terug op een drukke en dynamische periode. We inventariseerde op 919 deelgebieden door heel Nederland. Dit voorjaar startte we met 51 nieuwe medewerkers, maar in de loop der tijd is dit aantal alleen maar gegroeid. Een prachtige club enthousiaste medewerkers die allemaal de passie voor natuur en ecologie delen. Na een welverdiende vakantie blikken we terug en vragen we onze nieuwe medewerkers hoe ze hun eerste seizoen bij Teia hebben ervaren.

Lian Grabijn

“Via een uitzendbureau kwam ik bij Teia terecht. Zonder vooraf veel verwachtingen te hebben ben ik het veldwerk seizoen ingegaan. Achteraf is me alles meegevallen: het werk was heel leuk en leerzaam en de mate van zelfstandigheid vond ik erg fijn! In het begin is het wennen aan de werktijden, omdat je ’s nachts en ’s ochtends bezig bent. Het terugrijden na een inventarisatie vond ik dan ook wel eens vermoeiend. Het went wel en je gooit snel je ritme om.”

“Naast de soorten die je inventariseert kom je ’s nachts ook veel egels en steenmarters tegen. Ook zijn er nog mensen actief waarmee je dan een praatje maakt. Ze zijn allemaal erg geïnteresseerd in het werk. Ik heb veel geleerd van het werk en de cursussen van Teia, wat een goede aanvulling is op mijn master Biology. Ik geloof dat mijn positie in de arbeidsmarkt hierdoor is verbeterd.”

Lian Grabijn - Medewerker Teia  

Micha Beuriot

“Gemiddeld ben ik vier avonden per week bezig geweest met het veldwerk voor Teia. Tijdens het werk zijn er veel leuke dingen op mijn pad gekomen. De wereld heeft iets magisch ’s nachts, zo kwam ik o.a. egels, padden en uilen tegen. Dieren die je overdag minder snel ziet.

Het is prettig om te werken met mensen die dezelfde passie delen, dat motiveert. Het werk is mij goed bevallen omdat je echt iets voor de soorten kan betekenen, volgend seizoen ga ik dan ook weer graag aan de slag. Het team is gemoedelijk en iedereen wordt gelijk behandeld. Je kan altijd bij elkaar terecht en er heerst echt een familie gevoel.”

Erik den Boer

“Via LinkedIn kwam ik bij Teia terecht, ik las een bericht dat beginners in de ecologie bij Teia aan de slag kunnen om werkervaring op te doen. Dit sprak mij wel aan en het eerste seizoen dat ik voor Teia heb gewerkt is me erg goed bevallen.

Het werk is leuk en leerzaam, je werkt op verschillende tijden en plekken. Naast gierzwaluw- en vleermuisonderzoek ben ik ook op pad geweest voor ANLb, de inventarisatie van de teunisbloempijlstaart, heikikkers en steenmarters. Het leren van nieuwe dingen was ook een van de redenen waarvoor ik voor dit werk heb gekozen. De verdieping is leuk en de projectleiders zijn erg flexibel, ze denken goed met je mee. Ik raad het iedereen aan om bij Teia te werken!”

Erik den Boer - Medewerker Teia Robin Zwijgers - Medewerker Teia.nl

Robin Zwijgers

“Mijn eerste seizoen bij Teia is me goed bevallen, ik vind het werk leuk en erg leerzaam. Je komt op veel verschillende plekken op bijzondere tijdstippen. Mensen staan soms raar te kijken van het werk, maar bijna iedereen wil er wel meer over weten. Je doet veel praktische werkervaring op en dat staat goed op je CV. Door Teia heb ik meer kennis en ervaring opgedaan en heb ik weer iets nieuws geleerd. Dit najaar ben ik weer van de partij!”

Wil je volgend jaar ook bij Teia werken?

Meld je nu aan