Hi, ik ben Jeroen. Stel gerust je vraag via een mail of bel mij op 06-16125132

Hi, ik ben Harmen. Stel gerust je vraag via een mail of bel mij op 06-16012663

Hi, ik ben Charlotte. Stel gerust je vraag via een mail of bel mij op 06-20338832

Hi, ik ben Chava. Stel gerust je vraag via een mail of bel mij op 06-16134099

Schakel ons in

Even voorstellen: Karen Mirck

‘Je wordt zelf een beetje een vleermuis!’

24 juni 2021

Even voorstellen: Karen Mirck

Karen Mirck was achttien jaar dierenartsassistente in een Antwerpse dierenkliniek. Tot ze besloot te gaan doen wat ze als vrijwilliger in haar vakanties al deed: werken in de natuur.

Stroomversnelling

‘Ik kwam in een stroomversnelling: ik deed een bachelor biologie, ontmoette mijn vriend uit Rotterdam, verhuisde daar naar toe, en vond een baan als ecologisch projectmedewerker!’ De baan vinden, dat was nog het lastigst: ‘Ze vragen bijna altijd veldwerkervaring. Maar bij Teia werkt het anders:  eerst krijg je een opleiding, zodat je goed voorbereid bent. Meteen daarna ga je met collega’s het veld in. In korte tijd leer je ontzettend veel bij!’

 

Nieuwsgierige buurtbewoners

‘Dit is de periode van het vleermuizenonderzoek:  dat doen we na zonsondergang en voor zonsopgang. Nu zijn we bijvoorbeeld in Den Haag. Op de gekste uren spreken de buurtbewoners ons aan. Ze vragen dan of we BOA’s zijn, of van de politie, omdat we een fluorescerend hesje dragen en een apparaatje in de hand hebben. Dan leg ik uit dat we gebouwen checken op verblijfplaatsen voor vleermuizen. De meesten reageren positief en sommigen geven ons zelfs aanwijzingen over waar zij ze in de wijk vaak zien.

 

Een team van toegewijde mensen

‘Natuurlijk is het even wennen dat je dag- en nachtritme omgekeerd is in deze tijd: ik lijk zelf wel een beetje op een vleermuis nu!’  lacht Karen.  ‘Maar dat is niet erg. En je kunt bij Teia zelf aangeven hoeveel diensten je wilt draaien, dat scheelt. Vooral  fijn is dat ik nu in een echt team werk: je kunt altijd bij elkaar terecht, wat voor vraag je ook hebt. Ik heb veel contact met Addy, Tim en Charlotte, de assistent-projectleiders. En ook de projectleiders Harmen en Jeroen bieden veel steun, heel fijn als je net begint. Je maakt bijzondere momenten mee, plots sta je oog in oog met een nieuwsgierige vos of ontdek je een kraamkolonie gewone dwergvleermuizen onder een raamkozijn.

Maar het mooiste vind ik, dat ik nu mag werken in een team van toegewijde mensen die een bijdrage aan de natuur willen leveren en daarmee het verschil willen maken.’