Hi, ik ben Jeroen. Stel gerust je vraag via een mail of bel mij op 06-16125132

Hi, ik ben Harmen. Stel gerust je vraag via een mail of bel mij op 06-16012663

Hi, ik ben Charlotte. Stel gerust je vraag via een mail of bel mij op 06-20338832

Hi, ik ben Chava. Stel gerust je vraag via een mail of bel mij op 06-16134099

Schakel ons in

Micha aan de slag als ecoloog flora

Micha Beuriot - Teia.nl

"Het werk kan zelfs erg verslavend zijn. Het is toch fantastisch om voor je werk zo de natuur in te mogen!"

12 juni 2023

Micha aan de slag als ecoloog flora

Tijdens de vleermuis en gierzwaluwrondes van vorig jaar, maakte Micha bekend bij Teia dat zij interesse had om flora te inventariseren. Met dank aan haar baan bij Teia, werkt ze nu bij Van der Goes en Groot als ecoloog flora. Micha vertelt over haar nieuwe baan, hoe ze hier terecht is gekomen en hoe ze terugkijkt op haar tijd bij Teia.

 

Wat voor organisatie is Van der Goes en Groot?

Het is een middelgroot ecologisch adviesbureau dat zich specialiseert in vegetatie, florakartering broedvogelonderzoek en insecten onderzoek. Met een groot team aan ecologen is van der Goes en Groot werkzaam in verschillende disciplines, waaronder natuurwetgeving, ecologisch advies en begeleiding.

Hoe ben je bij Van der Goes en Groot terecht gekomen?

Na een oproep van Harmen naar floristen heb ik bij hem aangegeven dat ik mijn toekomst wel graag vegetatiekundige zou willen worden. Door mijn interesse ontstond het gesprek met Harmen en Jeroen. Zij hebben mij voorgesteld bij Van der Goes en Groot, zodoende ben ik op sollicitatiegesprek geweest en werd ik aangenomen.

 

Wat voor werk doe je?

Ik werk nu 6 weken bij Van der Goes en Groot als ecoloog Flora. Op het moment ben ik bezig met het inventariseren van de flora die vroeg in bloei staan. Ik ga dan met een tablet op pad en werk soort voor soort af. Zo leer ik ook gelijk alle soorten herkennen!

Ik heb al op verschillende locaties gewerkt, zoals in Oostvoorne, Zeeuws Vlaanderen, Ulvenhout en in Friesland. Door mijn werk mag ik in kwetsbaar gebied rondlopen, dat voelt zeker als een privilege. Het is gaaf om een blik achter de schermen te hebben, te zien hoe de natuurgebieden in vegetatie van elkaar verschillen en het bestaan van een natuurgebied zonder recreatie te zien.

Daarnaast volg ik nog de opleiding Bos en natuurbeheer aan hogeschool Van Hall Larenstein. Momenteel zijn we met de opleiding veel bezig met vegetatie. Het is mooi hoe je de theorie in de praktijk kan toepassen. Later gaan we bezig met het leren van quickscans maken. Hierbij komt ook het onderwerp gierzwaluwen en vleermuizen, iets wat mij bekend voorkomt van het werk bij Teia!

Micha Beuriot - Teia foto 2

Foto’s door Bastiaan Schuit van Duinportret.nl

Hoe ziet jouw dag eruit?

Ik ben tussen 8 en 9 uur ’s ochtends aanwezig op de onderzoekslocatie. De hele dag sta ik in het veld. Gemiddeld loop ik zo’n 15 kilometer op een dag. Ik onderzoek verschillende flora. Het werk is erg flexibel en ik kom op allerlei mooie plekken terecht. Eigenlijk ben ik alleen maar op pad wat ik één van de leukste dingen vind van dit werk. Ik werk zelfstandig, maar mijn collega’s staan altijd voor mij klaar als ik vragen heb.

 

Hoe bevalt je nieuwe baan?

Ik ga echt iedere dag met plezier naar mijn werk! Het werk kan zelfs erg verslavend zijn. Het is toch fantastisch om voor je werk zo de natuur in te mogen!

Het is een hele laagdrempelige organisatie, met fijne collega’s. Ondanks dat ik mijn collega’s niet veel zie, heb ik genoeg aanspreekpunten. Het is een gemoedelijk bedrijf en ik snap wel waarom de samenwerking tussen Teia en Van der Goes en Groot zo goed werkt!

 

Hoe kijk je terug op je tijd bij Teia?

Het veldwerken bij Teia is een hele leuke ervaring geweest. Ik heb veel geleerd over gierzwaluwen en vleermuizen, het is altijd fijn om die kennis op zak te hebben. Ook de informatie uit de cursussen over bijv. wet en regelgeving is waardevol. Ik vond het werken voor Teia erg fijn, er hangt een hele relaxte werksfeer.

Je werkt zelfstandig en dat die mogelijkheid er is vind ik belangrijk in mijn werk. Het werken bij Teia heb ik als zeer positief ervaren waarbij ik leuke collega’s heb ontmoet waar ik nu nog steeds af en toe contact mee heb.

 

En verder?

De wetenschappelijke benamingen zijn soms nog wel een uitdaging, maar het is erg leuk om van mijn collega’s te leren. Ze praten soms echt een andere taal, omdat ze al zo veel ervaring hebben. Ik kijk er naar uit om mijn kennis nog meer te laten groeien. Het is alleen maar leuk om zo veel te mogen leren. En ik heb een doel. Dat maakt het nog leuker!

Uiteindelijk wil ik graag vegetatiekundige worden. Dan kijk je naar het hele ecosysteem, je onderzoekt wat de samenstelling van planten zegt over de standplaats. Voorlopig heb ik dus nog genoeg te leren in deze functie.

Logo Van der Goes en Groot