Hi, ik ben Jeroen. Stel gerust je vraag via een mail of bel mij op 06-16125132

Hi, ik ben Harmen. Stel gerust je vraag via een mail of bel mij op 06-16012663

Hi, ik ben Charlotte. Stel gerust je vraag via een mail of bel mij op 06-20338832

Hi, ik ben Chava. Stel gerust je vraag via een mail of bel mij op 06-16134099

Schakel ons in

Even voorstellen: Chava Joosten – Projectleider

Chava Joosten - Projectleider Teia 2022

"Mijn streven was altijd om een baan met veel vrijheid te vinden, waar je je creativiteit in kwijt kan. Dat heb ik bij Teia gevonden!"

28 juni 2022

Even voorstellen: Chava Joosten – Projectleider

Niet helemaal nieuw binnen Teia, want ze werkt al sinds april 2020 als veldmedewerker. Hoe ze deze werkzaamheden gaat combineert met haar functie als projectleider, legt ze graag uit tijdens een interview.

 

Naast mijn werkzaamheden als projectleider blijf ik als veldmedewerker actief. Het leuke aan veldwerk vind ik dat het rustgevend is, je kan je volledig focussen op de te onderzoeken soorten.

 

Hoe ziet je perfecte werkdag eruit?

Een voorbeeld van een perfecte werkdag begint of eindigt in de buitenlucht, met een aantal uur veldwerk. Om vervolgens aan de slag te gaan met mijn actielijst achter de computer, die taken verschillen iedere dag weer. De dag is pas compleet als ik iets nieuws heb geleerd. En naarmate je meer leert ontstaan er telkens weer nieuwe vragen, zo komen er iedere dag nieuwe dingen bij! Ik probeer dat bij te houden door telkens wat nieuws te leren, of me ergens in te verdiepen. Dat houdt me scherp en gemotiveerd. Als ik mijzelf een klopje op mijn schouder kan geven is mijn werkdag compleet.

Flexibiliteit en balans in je werk

Het is fijn om balans te hebben. Het kan namelijk een uitdaging zijn als je veel dagen achter elkaar ’s nachts aan het werk bent. Dan is het juist fijn als je kan afwisselen met andere werkzaamheden.

Met het veldwerk heb ik de wereld van ecologie nog beter leren kennen. Voor mij was dit een fijne volgorde omdat ik praktisch ingesteld ben. Want als je niet begint met de basis in het veld, dan is het ook moeilijker om uiteindelijk met ingewikkeldere vraagstukken bezig te zijn en de achtergrond van projecten te begrijpen.

De flexibiliteit die we vragen van veldmedewerkers behoud je ook als projectmedewerker. In het hoogseizoen gaan de werkzaamheden gewoon door, ook in het weekend. Mijn streven was altijd om een baan met veel vrijheid te vinden en waar je, je creativiteit in kwijt kan. Waar je niet bang hoeft te zijn om dingen te vragen en te overleggen. Dat heb ik bij Teia gevonden. Soms komt er veel op je af en moet je wat zelf uitvogelen. Hier kan ik juist mijn energie in kwijt, dat vind ik erg fijn.

Diepgang en meer verantwoording

Nu ik als projectleider ga werken komen er ook nieuwe taken op me af. De communicatie, andere disciplines, sparren over vraagstukken, werkzaamheden afstemmen en contact hebben met opdrachtgevers.

Het is fijn om samen te werken in een team met projectleiders die veel kennis hebben van zaken. Tijdens het veldwerk merkte ik wel eens dat je ergens tegenaan loopt, nu kan ik ook echt werken aan oplossingen. Processen optimaliseren en onderzoeken doen naar bijvoorbeeld mitigatie of compensatie effecten. Een leuke bijkomstigheid van het projectleider zijn, vind ik de interactie. Dat je bezig bent met je eigen projecten en samen probeert mooie dingen voor elkaar te krijgen. Ik vind het juist leuk om ergens dieper op in te gaan en de verantwoording daarvoor te dragen.

Chava Joosten - Teia