Hi, ik ben Jeroen. Stel gerust je vraag via een mail of bel mij op 06-16125132

Hi, ik ben Harmen. Stel gerust je vraag via een mail of bel mij op 06-16012663

Hi, ik ben Charlotte. Stel gerust je vraag via een mail of bel mij op 06-20338832

Hi, ik ben Chava. Stel gerust je vraag via een mail of bel mij op 06-16134099

Schakel ons in

Frank over zijn nieuwe baan bij KP Adviseurs

"Dit is precies de reden waarom ik bij Teia ben begonnen!"

19 oktober 2022

Frank over zijn nieuwe baan bij KP Adviseurs

Deze maand zijn twee van onze veldmedewerkers aan een nieuw avontuur begonnen. Ze gaan aan de slag op de afdeling ecologie bij KP Adviseurs. Een kroon op onze langdurige samenwerking! Vandaag Frank van Schie aan het woord over zijn nieuwe functie bij KP Adviseurs.

 

Het was altijd wel de bedoeling om de overstap te maken, maar ik was er nog niet zo mee bezig. Ik was dan ook erg verbaasd toen ik het telefoontje kreeg.

Het was mijn eerste vakantiedag in Noorwegen, toen ik de vraag kreeg of ik aanbevolen wilde worden bij deze opdrachtgever. Daar had ik zeker oren naar, dus mijn vakantie kon niet meer stuk!

Wat voor organisatie is KP Adviseurs?

KP Adviseurs is gespecialiseerd op het gebied van onderzoeken, advies en locatiebeheer bij ontwikkelingsprojecten (sloop, asbest, bodem en ecologie). Het team ecologie werd uitgebreid en met deze vraag kwamen ze bij Teia aan. Of Teia mensen kon aanbevelen. Het kwam erop neer dat ik een geschikte kandidaat was.

De sollicitatie verliep goed, er was een klik en ze waren te spreken over mijn kennis. Ik leerde KP Adviseurs kennen door Teia. “Ik had namelijk al in het voor- en najaarsseizoen bij Teia meerdere projecten in opdracht van KP Adviseurs gelopen.” Het werken voor deze opdrachtgever beviel mij altijd erg goed.

Hoe gaat je functie eruit zien?

Ik ga fulltime aan de slag als projectmedewerker, met een verdeling van 50% binnen- en 50% buitenwerk. Ik ga mezelf enerzijds bezig houden met het uitvoeren van quickscans en nacontroles. Anderzijds zal ik de rapporten schrijven van de onderzoeken. Die afwisseling vind ik erg fijn.

Binnenkort worden alle projecten verdeeld. Veel projecten heb ik zelf gelopen bij Teia, daarom is het des te leuker om deze projecten, nu bij KP Adviseurs, verder uit te werken! Het geeft je een goed gevoel als je nu al verschillende vragen over projecten kan beantwoorden, omdat je die rondes zelf hebt uitgevoerd.

De kennis die ik bij Teia heb opgedaan, pas ik nu al toe in mijn nieuwe functie.

Bij quickscans kijk ik bijvoorbeeld naar waar ik verblijfplaatsen heb gevonden, in het voor- en najaar. Bij soortgelijke locaties weet ik ongeveer waar je vleermuizen kan verwachten. Ik kan het voorbereidende werk beter uitvoeren omdat ik de vleermuis beter heb leren kennen.

Ik vind marterachtigen ook heel erg interessant. Bij quickscans ga ik dan ook op zoek naar (potentiële) verblijfplaatsen, sporen en uitwerpselen van marters. Tot op heden ben ik ze nog niet tegen gekomen, maar er is nog genoeg hoop. Wie weet kom ik ze over een tijdje wel tegen!

De sfeer bij KP Adviseurs is heel goed, ze zijn serieus, diplomatiek en helpen je graag. Maar ze kunnen ook zeker tegen een grapje! Dat Araceli ook is aangenomen is fijn, omdat je dan een bekend gezicht in het team hebt.

Teia is een goede opstap

Dit is precies de reden dat ik bij Teia ben begonnen! Het werken bij Teia is een goede opstart, vooral als je nog niet heel actief bent in het werkveld. Je merkt dan bij het solliciteren dat je werkervaring mist. Teia biedt waardevolle cursussen aan en je wordt volledig ingewerkt. Dat sprak me zo aan, vandaar dat ik bij Teia ben gaan werken.

Ik heb het werken bij Teia altijd erg positief ervaren. Het werk is leuk en uitdagend, ook omdat het erg leerzaam is. Uiteindelijk werd ik steeds bedrevener in het werk. Ook heb ik meerdere verblijven gevonden, zoals baltsverblijven van de ruige dwergvleermuis en een massa winterverblijf. Dat werd wel gewaardeerd door de opdrachtgever. Het contact met de projectleiders was altijd erg goed, bij vragen of twijfels was er altijd wel iemand te bereiken.