Hi, ik ben Jeroen. Stel gerust je vraag via een mail of bel mij op 06-16125132

Hi, ik ben Harmen. Stel gerust je vraag via een mail of bel mij op 06-16012663

Hi, ik ben Charlotte. Stel gerust je vraag via een mail of bel mij op 06-20338832

Hi, ik ben Chava. Stel gerust je vraag via een mail of bel mij op 06-16134099

Schakel ons in

Jeroen Gruijters: “Bij Teia tackel je steeds praktische problemen”

“Werken bij Teia is gezellig en leerzaam. Je werkt heel zelfstandig en je hebt veel vrijheid om zelf je werk in te delen."

04 maart 2020

Jeroen Gruijters: “Bij Teia tackel je steeds praktische problemen”

Twee jaar geleden startte Jeroen als veldmedewerker bij Teia. Hij zat nog midden in zijn opleiding Toegepaste Biologie, maar een presentatie op school over veldwerk smaakte naar meer. Met een aantal klasgenoten meldde hij zich aan en kon starten met een vleermuizencursus in de winter in de lente. In de zomer volgden diverse projecten om vleermuizen en ook gierzwaluwen te inventariseren, in Utrecht en Boxtel. Inmiddels is hij zelfs projectleider.

Gezellig en leerzaam

“De combinatie met mijn opleiding ging prima. In Den Bosch hielp ik mee met grootschalige inventarisaties om soortenmanagementplannen op te stellen, die worden gebruikt voor een gebiedsgerichte ontheffing. Op die manier deed ik meteen mijn stage, een perfecte combi.”

Het werk beviel. “Werken bij Teia is gezellig en leerzaam. Je werkt heel zelfstandig en je hebt veel vrijheid om zelf je werk in te delen. Je bent steeds bezig met praktische problemen tackelen. Dat moet je ook wel kunnen. Maar we laten elkaar niet zwemmen: Teia biedt een vertrouwde omgeving met fijne collega’s. Je kunt altijd even je projectleider bellen om te sparren of even te overleggen. We vinden het belangrijk dat die veilige omgeving er is.”

Geen dag is hetzelfde

“Bij Teia doen we verschillende soorten inventarisatiewerk. We doen veel vleermuisonderzoeken, vaak voor grote woningbouwverenigingen die willen isoleren of andere grote bouwprojecten. Soms ook in het kader van het ANLB vegetatie-inventarisaties, aquatisch onderzoek voor waterschappen, of insecteninventarisaties. In die diversiteit willen we ook graag meer groeien.”

Jong en eigenwijs

En toen kwam de vacature voor een projectleider bij Teia. “Harmen en ik bedachten om samen op die functie te solliciteren. We wilden heel graag verder bij Teia, maar waren bang dat de functie moeilijk te combineren zou zijn met de studie. Samen ben je meer flexibel en heb je wat meer speelruimte om zo’n functie in te vullen. Daarbij vullen wij elkaar als persoon ook heel goed aan. We dachten: wij zijn eigenwijs, we zijn jong, precies wat bij Teia past. Inmiddels zijn wij allebei projectleider geworden. Wij laten eigenlijk zien waar Teia voor staat: als je gemotiveerd bent kun je veel bereiken.”

De studie is inmiddels bijna afgerond. Het werk vind Jeroen prima te combineren met het projectleiderschap. “Ik werk veel vanuit huis en kan zelf mijn tijd indelen, ook ’s avonds en in het weekend. Voor mij werkt de combinatie perfect. We hebben zin in het komende veldseizoen!”