Hi, ik ben Jeroen. Stel gerust je vraag via een mail of bel mij op 06-16125132

Hi, ik ben Harmen. Stel gerust je vraag via een mail of bel mij op 06-16012663

Hi, ik ben Charlotte. Stel gerust je vraag via een mail of bel mij op 06-20338832

Hi, ik ben Chava. Stel gerust je vraag via een mail of bel mij op 06-16134099

Schakel ons in

Marloes over haar nieuwe baan bij TAUW

"Ik heb mezelf verdiept in het ecologische werk en dat heeft tijdens het sollicitatieproces meegeholpen!"

07 september 2022

Marloes over haar nieuwe baan bij TAUW

Na een voorjaarsseizoen bij Teia gewerkt te hebben, heeft Marloes de grote stap gemaakt om bij TAUW aan de slag te gaan. Ze vertelt graag over haar nieuwe functie waar ze vol enthousiasme aan begint.

 

Wat voor organisatie is TAUW?

TAUW is een Europees advies- en ingenieursbureau met een sterke positie in milieuadvies en het haalbaar maken van duurzaamheid. Met 1.200 medewerkers en brede specialismen in o.a. bodem, duurzame stedelijke ontwikkeling, ecologie & biodiversiteit, omgevingswet en waterveiligheid, werkt TAUW aan de duurzame ontwikkeling van de leefomgeving.

Hoe ben je bij TAUW terecht gekomen?

Ik solliciteerde twee jaar geleden bij TAUW op een soortgelijke functie. Helaas werden er op dat moment geen nieuwe mensen meer aangenomen door corona. De banden met het team zijn altijd in tact gebleven. Een vriendin van mij werkt namelijk ook op die afdeling.

Laatst tipte ze me dat er een functie open komt. Dit gebeurde in de laatste week van het voorjaarsseizoen bij Teia, ondanks dat het niet mijn intentie was om te switchen kon ik geen nee zeggen tegen dit aanbod om te solliciteren.

 

Wat ga je doen?

Ik word Ecologisch projectmedewerker, wat een erg brede functie is. De taken zijn veelzijdig en kunnen per project uiteenlopen. In eerste instantie assisteer ik de ecologen, door metingen uit te voeren, gebiedsplannen te ontwerpen en rapporten te schrijven. In plaats van op soortenbescherming te richten, ga ik gebiedsbeschermingsprojecten uitvoeren. Ook het adviseren van klanten wordt een van mijn taken.

Daarnaast kan ik als rekenaar gerust mijn hart ophalen, want ik zal me ook bezig houden met berekeningen maken in diverse tools. De eerste maanden zullen in het teken staan van inwerken, zodat ik wegwijs gemaakt wordt in de functie.

 

Waar kijk je het meeste naar uit?

De meeste zin heb ik om meer met het beleidsniveau van de wet- en natuurregelgeving bezig te zijn. Tijdens mijn studie heb ik veel van de ecologische kant gezien. Deze functie gaat meer in op de wet- en regelgeving. Ik vind het heel interessant om te weten hoe bepaalde dingen zijn vastgelegd in Nederland. Daarnaast lijkt het me leuk om mezelf meer te verdiepen in het rekenwerk en wil ik mijn soortenkennis uitbreiden. Kortom, ik kijk er heel erg naar uit om bij TAUW te starten!

Heeft het werken bij Teia aan je nieuwe functie bijgedragen?

Ik ben trots om bij TAUW aan de slag te mogen. Ondanks dat ik geen specifieke werkervaring had op dit gebied werd ik toch aangenomen. Mijn werkervaring bij Teia heeft laten zien dat ik in de periode niet heb stilgezeten. Ik heb mezelf verdiept in het ecologische werk en dat heeft in het sollicitatieproces meegeholpen.

Vaak word je afgewezen omdat relevante werkervaring op je CV ontbreekt. Ik ben heel blij dat Teia op mijn pad kwam, daardoor ben ik een ervaring rijker.

 

Hoe kijk je terug op je tijd bij Teia?

Ik vond het geweldig om voor Teia te werken! Het was totaal iets anders dan ik gewend was om te doen, ik had vooraf ook nooit kunnen bedenken dat ik vleermuisonderzoeker zou worden. Het was een bijzondere ervaring waarbij ik enorm veel heb geleerd.

Het is een totaal andere wereld die voor je opengaat door het veldwerk. Het horen en zien van vleermuizen, luisteren naar de verschillende tonen en frequenties. Het hoogtepunt was toch wel de plek waar we uiteindelijk de meeste soorten hebben waargenomen. Ook invliegers hebben we daar gezien. Vooraf hadden we totaal geen hoge verwachtingen van dit gebied met flatgebouwen, maar niets bleek minder waar.