Hi, ik ben Jeroen. Stel gerust je vraag via een mail of bel mij op 06-16125132

Hi, ik ben Harmen. Stel gerust je vraag via een mail of bel mij op 06-16012663

Hi, ik ben Charlotte. Stel gerust je vraag via een mail of bel mij op 06-20338832

Hi, ik ben Chava. Stel gerust je vraag via een mail of bel mij op 06-16134099

Schakel ons in

Samenwerking IDDS en Teia

David van der Meer IDDS

Een fijne samenwerking geeft energie en brengt mooie resultaten. Jeroen Gruijters, projectleider bij Teia en David van der Meer, adviseur ecologie bij IDDS weten er alles van. Ze delen graag hun ervaringen in een vraag-antwoord-gesprek. 

 

Waarom heeft IDDS Teia in de arm genomen?

David: “IDDS is een integraal advies- en ingenieursbureau. Wij doen allerlei onderzoek bij ruimtelijke ontwikkelingen, waaronder ecologisch onderzoek. Als ecologen hebben we elk jaar een gigantische hoeveelheid werk te verzetten in een paar maanden tijd. Het is ondoenlijk om de mensen daarvoor zelf aan te nemen, dan hebben we de rest van het jaar geen werk genoeg. Daarom benaderden we Teia. Vooraf hebben we een aantal gesprekken gevoerd en dat gaf veel vertrouwen!”

 

Wat was er bijzonder aan dit project?  

Jeroen: “De omvang. Een woningbouwvereniging wilde in de Schilderswijk in Den Haag 51 woningcomplexen renoveren en verduurzamen. Al die complexen moesten worden onderzocht op het voorkomen van beschermde soorten. We hebben vijfentwintig mensen fulltime aan het werk gezet, dat is heel wat!”

David vult aan: “De planning was een grote uitdaging. Dat is vooral bij vleermuiswerk al ingewikkeld genoeg omdat je afhankelijk bent van de juiste weersomstandigheden – laat staan bij een klus van deze omvang. Maar het is Teia gelukt alle benodigde veldwerkers bij elkaar te krijgen. Chapeau!”

 

Hoe verliep de samenwerking?

David: “Het contact verliep heel soepel en makkelijk. Er werd snel gereageerd. Als je belde met een offertevraag, dan werden meteen suggesties gedaan voor de juiste kandidaten. Je kreeg altijd een antwoord waarover goed is nagedacht, waarmee je echt geholpen bent.”

Jeroen: “IDDS is een grote club, toch waren de lijnen kort en snel. Vragen bleven niet liggen en we konden meteen doorpakken. Iedereen dacht ook mee met praktische oplossingen. Regelmatig hingen we aan de telefoon voor de planning of het blussen van een brandje. Geen vraag was te veel.”

 

Hoe zien jullie de toekomst tussen IDDS en Teia?

David: Teia wil zoveel mogelijk studenten en pas afgestudeerden werkervaring op laten doen, zodat ze kans hebben op een baan. Die missie vind ik hartstikke mooi en heeft IDDS inmiddels drie nieuwe collega’s opgeleverd. Daar zijn we ontzettend blij mee!”

Jeroen: “De komende jaren werken we nog meer samen met IDDS. Ik kijk daar erg naar uit, want het is een leuke club van hardwerkende mensen. Plus, ik mag samenwerken met de mensen die ik bij Teia heb opgeleid. Geweldig om hun professionele groei van dichtbij mee te maken.”

 

Ook ecologische hulp nodig? Neem gerust contact op met Jeroen.

 

Jeroen Gruijters

Directie
Directie

06 – 161 251 32
jeroen.gruijters@teia.nl