Hi, ik ben Jeroen. Stel gerust je vraag via een mail of bel mij op 06-16125132

Hi, ik ben Harmen. Stel gerust je vraag via een mail of bel mij op 06-16012663

Hi, ik ben Charlotte. Stel gerust je vraag via een mail of bel mij op 06-20338832

Hi, ik ben Chava. Stel gerust je vraag via een mail of bel mij op 06-16134099

Schakel ons in

Vleermuisonderzoekers gezocht – vacature

Heb je interesse in het inventariseren van vleermuizen en gierzwaluwen? Solliciteer met je motivatie en CV: hr@teia.nl

22 november 2023

Vleermuisonderzoekers gezocht – vacature

Vacature gesloten. Volgend jaar weer 🙂

Wil je vleermuizen zoeken en gierzwaluwen tellen voor je werk? Dit voorjaar biedt Teia je de kans om aan de slag te gaan als vleermuisonderzoeker. Zelfs als je nog geen ervaring hebt kan je het veld in, met ons uitgebreide opleidingstraject stomen we je helemaal klaar voor het werk!

 

De werkzaamheden:

Als vleermuisonderzoeker observeer je locaties waar vleermuizen en gierzwaluwen mogelijk voorkomen, dat kan door heel Nederland. Samen met je collega’s draag je bij aan de bescherming van deze fascinerende dieren. Je zult verantwoordelijk zijn voor de onderzoeken en het opstellen van het verslag. Die maak je door jouw waarnemingen (digitaal) op papier te zetten en aan te vullen met foto’s en geluidsopnames.

Omdat vleermuizen nachtdieren zijn, werk je vroeg in de ochtend, laat in de avond of ’s nachts. Een avond- of ochtendronde duurt meestal 2-3 uur. Deze rondes kan je vaak combineren, waardoor je veel uren maakt.

Standaard komt daar 2 uur reistijd en een half uur verslagleggingstijd bij, dat ook uitbetaald wordt. Je werkt altijd buiten, maar bent nooit met slecht weer op pad. Je gaat in stedelijke gebieden de straat op en plant daarvoor zelf je veldwerkrondes in. Zo past het werk altijd in jouw agenda!

 

Geen ervaring vereist:

We bieden een uitgebreid opleidingstraject (t.w.v. €3.500) aan om je voor te bereiden op het vleermuis- en gierzwaluwwerk. De theoriecursussen worden flexibel aangeboden, dus ook online. Daarnaast zul je de opgedane kennis uitbreiden met praktijkrondes. Hiervoor ga je met een ervaren onderzoeker op pad, zo leer je de fijne kneepjes van het vak! Je wordt voorzien van het juiste materiaal om het veldwerk uit te voeren.

 

Past het werk bij jou?

Als je enthousiast wordt van de natuur en toegewijd bent aan soortbescherming is deze baan echt iets voor jou. We zoeken leergierige mensen die ’s nachts willen werken, proactief en flexibel zijn, goed en accuraat kunnen documenteren en zelfstandig kunnen werken.

Als je in het bezit bent van rijbewijs B en een eigen vervoersmiddel hebt, is dat een groot voordeel. Sommige onderzoekslocaties zijn namelijk lastig met het openbaar vervoer te bereiken. Geen eigen vervoer? We bieden duurzame mobiliteitsoplossingen!

 

Ben je minimaal in de voorjaarsperiode beschikbaar voor twee rondes per week?

  • Voorjaar vleermuis- en gierzwaluwonderzoek: 1 mei t/m 31 juli
  • Najaar vleermuisonderzoek: 1 aug t/m 31 okt

 

Je werkt op 0-urencontract, minimaal 8 tot maximaal 40 uur per week.
Je bent minimaal 18 jaar oud.
Het uurtarief is €16,50 (excl. 8% vakantiegeld)
Reistijd = werktijd.

 

Waarom werken bij Teia?

Wij zijn de springplank voor iedereen die in het ecologische werkveld aan de slag wil. Werken bij Teia staat goed op je cv en verbetert je arbeidspositie. Je krijgt een waardevolle opleiding en doet in korte tijd veel werkervaring op.

Bij Teia betalen we per onderzoeksronde uit en bieden we een standaard reis- en verslagleggingsvergoeding. We organiseren ook gezellige en avontuurlijke bedrijfsuitjes. Je kan zelf je werkdagen en uren bepalen. We werken met een groot team, dat betekent dat je er nooit alleen voor staat.

Teia is een groeiend ecologisch projectbureau dat zich inzet voor de ecologie in Nederland. We ondersteunen ecologische adviesbureaus door het hele land en we verbinden jonge talenten met opdrachtgevers.

 

Solliciteren?

Heb je interesse in het inventariseren van vleermuizen en gierzwaluwen? Ontwikkel jezelf tot vleermuisonderzoeker en solliciteer direct door je motivatie en CV te mailen naar hr@teia.nl.

Als je nog vragen hebt over de vacature, kun je terecht op Teia.nl of neem contact met ons op.