Hi, ik ben Jeroen. Stel gerust je vraag via een mail of bel mij op 06-16125132

Hi, ik ben Harmen. Stel gerust je vraag via een mail of bel mij op 06-16012663

Hi, ik ben Charlotte. Stel gerust je vraag via een mail of bel mij op 06-20338832

Hi, ik ben Chava. Stel gerust je vraag via een mail of bel mij op 06-16134099

Schakel ons in

Charlotte over het werk als projectleider

08 juni 2022

Charlotte over het werk als projectleider

Charlotte Kraft stelde zichzelf in juni 2021 al aan ons voor, dat interview lees je hier. Hoe bevalt het werk haar en wat heeft ze allemaal geleerd? Met bijna een jaar ervaring als projectleider voor Teia, interviewen we haar opnieuw.

 

Hoe ben je bij Teia terecht gekomen?

In 2020 ben ik bij Teia begonnen met vleermuiswerk. Een vriendin tipte mij over een open functie bij Teia en zodoende heb ik gesolliciteerd. Mijn oorspronkelijke plan was om in die periode op reis te gaan, maar vanwege corona ging dat niet door. Ook het werk als stadsgids, wat ik normaal gesproken doe, was door de lockdown niet meer uit te voeren.

In april 2021 ging ik werken als projectleider, dat bevalt me super goed. Ik vind het voornamelijk leuk dat je veel afwisseling in je werkzaamheden hebt. Persoonlijk ligt mij het GIS-, organisatorisch- en veldwerk erg goed. Ik ben organisatorisch sterk, dat is een persoonlijke eigenschap van mij die in deze functie goed tot zijn recht komt. Ik ben veel bezig met informatie ordenen en sorteren, zodat het op de juiste plek ingevoerd wordt. Daarnaast vind ik het leuk om veel in contact te zijn met mensen, zowel met medewerkers als opdrachtgevers.

 

In het veld te vinden

Naast het werk als projectleider ben ik nog steeds in het veld te vinden, wel in mindere mate. Zo had ik in de eerste jaren ongeveer 19 gebieden, dat zijn er dit jaar nog maar 8. De leukste waarneming die ik ooit heb gedaan is een laatvlieger kolonie op Ameland. Het bijzondere hiervan is dat zo’n kolonie normaal gesproken niet zo groot is en dit waren er 45. Fantastisch om zo iets mee te maken.

 

Voldoening in je werk

Kwalitatief goed werk is voor ons erg belangrijk. Ik krijg energie als een planning helemaal klopt en alles goed is afgerond. Soms lijkt een project een hele opgave, als dat uiteindelijk op rolletjes loopt haal ik daar veel voldoening uit. Dan zie je hoeveel werk er is verzet en dat maakt mij trots. Ik vind het ook erg leuk om persoonlijk contact te hebben met veldmedewerkers. Ik denk dat het belangrijk is dat mensen het werk graag doen en zich goed en gewaardeerd voelen binnen een bedrijf. Het mooie is dat we bijdragen aan de soortbescherming.  Samen zorgen we ervoor dat alle verblijfplaatsen gevonden worden en de notities kloppen. Want hoe beter wij ons werk doen, hoe meer dieren daar profijt van hebben.

 

Doelen behalen

Bij Teia krijg je mooie kansen aangeboden, ook als je net begint met je loopbaan. Je kan hier van alles leren. Zelf wil ik nog beter worden in Excel, steeds meer over vleermuizen leren en mijn soortenkennis van de Europese flora en fauna vergroten. Toen ik pas begon met het werk als projectleider wist ik dat acquisitie erbij hoorde. Hoe dat in de praktijk ging vond ik lastig voor te stellen, maar dat heb ik allemaal geleerd. De onderlinge band tussen alle medewerkers is heel goed, het is een gezellige club bij elkaar. Je bent niet enkel collega’s, maar je wordt vrienden. We gaan samen voor top kwaliteit, alle medewerkers zijn actief bezig met de bescherming van soorten. Zo kan je echt je steentje bijdragen.