Hi, ik ben Jeroen. Stel gerust je vraag via een mail of bel mij op 06-16125132

Hi, ik ben Harmen. Stel gerust je vraag via een mail of bel mij op 06-16012663

Hi, ik ben Charlotte. Stel gerust je vraag via een mail of bel mij op 06-20338832

Hi, ik ben Chava. Stel gerust je vraag via een mail of bel mij op 06-16134099

Schakel ons in

Even voorstellen: Damiën Bendter – nieuwe projectleider

"Teia is een leuk bedrijf om voor te werken. Je krijgt vrijheid en vertrouwen, flexibiliteit en de mogelijkheid om je eigen planning te maken. Er heerst een aangename werksfeer, die erg persoonlijk is. Dat is niet vanzelfsprekend in een organisatie."

08 november 2023

Even voorstellen: Damiën Bendter – nieuwe projectleider

Na drie jaar ervaring met het veldwerk en bijna een jaar als junior ecologisch adviseur, is Damiën Bendter klaar voor de volgende stap; hij gaat aan de slag als projectleider bij Teia! In dit interview blikken we terug op zijn start bij Teia en hoe hij zichzelf heeft ontwikkeld binnen de functie. Maar we kijken ook naar de nieuwe rol die hij gaat vervullen.

 

Kort voorstellen

Mijn naam is Damiën Bendter, 31 jaar oud en oorspronkelijk afkomstig uit Heerhugowaard, maar nu woonachtig in Amsterdam. Toen ik mijn studie Toegepaste Biologie afrondde, begon het zoeken naar een uitdagende baan in mijn vakgebied. Via, via, kwam ik bij Teia terecht. Op een verjaardag sprak ik een vriend die mij in contact bracht met Harmen, mede-eigenaar van Teia. Vanaf dat moment is mijn avontuur bij Teia gestart; in februari vorig jaar werd ik aangenomen als junior ecologisch adviseur.

Werken als junior ecologisch adviseur

Afgelopen jaar heb ik een breed scala aan taken uitgevoerd, vooral ondersteunend aan de projectleiders. Zoals het opstellen van offertes, datacontrole en veldwerkplanningen. Ik heb ook  bijgedragen aan de cursussen voor de nieuwe medewerkers en stond paraat voor vragen van de veldwerkers.

Daarnaast was ik in het voorjaarsseizoen ook nog in het veld te vinden; minstens twee keer per week. Dit deed ik voor de onderzoeken naar huismussen, gierzwaluwen en vleermuizen. Ook heb ik onderzoeken naar andere soorten uitgevoerd, voor marterachtigen, andere broedvogels, reptielen, amfibieën en nog veel meer. Het diverse en afwisselende karakter van het werk past goed bij mij.

De hoogtepunten zijn alle mooie waarnemingen die je tijdens het veldwerk tegenkomt. Het zien van bijzondere dieren en de manier waarop de natuur werkt, dat geeft mij energie en werkt motiverend.

 

Persoonlijke ontwikkeling

Tijdens mijn tijd bij Teia ben ik persoonlijk gegroeid. Mijn organisatorische- en communicatievaardigheden zijn verbeterd en ik heb meer structuur in mijn werk gebracht. Daarbij heb ik aanzienlijk meer bijgeleerd over ecologie, met name over vleermuizen.

 

Werken bij Teia

Teia is een leuk bedrijf om voor te werken. Ik waardeer de vrijheid en het vertrouwen, de flexibiliteit en de mogelijkheid om je eigen planningen te maken. Er heerst een aangename werksfeer, die erg persoonlijk is. Iedereen is heel open naar elkaar en je kan het over uiteenlopende onderwerpen hebben met je collega’s. Dat is niet vanzelfsprekend in een organisatie.

Door naar projectleider

Mijn motivatie om door te groeien naar de functie van projectleider was al aanwezig bij mijn eerste sollicitatie bij Teia. Op dat moment had ik nog net te weinig ervaring voor deze functie, dus begon ik als junior ecologisch adviseur.

Mijn ervaring in die rol heeft me veel vaardigheden en kennis opgeleverd, het is een goede voorbereiding op de functie als projectleider. Ik ben o.a. vertrouwd geworden met de systemen en processen. Bovendien heb ik meer contacten opgedaan waardoor ik nu effectief kan samenwerken met opdrachtgevers, collega’s en externe partners.

 

Nieuwe taken

Mijn nieuwe positie als projectleider brengt nieuwe taken met zich mee. Als projectleider heb je de regie over grotere projecten en ben je eindverantwoordelijk. Dat is een duidelijk verschil met mijn vorige rol. Dat betekent dat ik meer betrokken zal zijn bij vergaderingen en meer inspraak zal hebben in projecten. Ik kijk ernaar uit om met opdrachtgevers om de tafel te zitten en opdrachten vorm te geven. Hoewel ik verwacht minder tijd te hebben voor het veldwerk, ga ik wel mijn best doen om dat erin te houden.

Ik kijk uit naar mijn verdere groei als projectleider en de bijdrage die ik kan blijven geven aan de bescherming van de natuur en haar bewoners.